ETO Hexa Soft - LEXO Program legislativ si software de legislatie romaneasca.  


 

Utilizare LEXO                     Utilizare LEXO

 

Informatii pentru o experienta placuta in utilizarea programului legislativ LEXO:

 

 

1. Selectarea cuvintelor cheie si a criteriilor pentru cautarea īn baza de date.


Se accepta simultan mai multe chei de cautare si orice combinatie a lor. Se poate realiza cautare dupa cuvinte cheie atat in titlul actelor normative (la Cuvinte - titlu) cat si in textul lor (la Cuvinte - text). Cautarea se face dupa radacina cuvintelor.

Cuvantul cheie sau criteriul dupa care se face cautarea trebuie adus in fereastra mare prin apasarea butonului “+”.
 

Foarte important! In cazul in care se dorecte realizarea cautarii dupa Cuvinte - titlu sau - text, dupa alegerea optiunii „Cautare” din meniul „Legi” se deruleaza mai intai bara ce cuprinde optiunile „titlu” si „in text”, se alege una din ele si doar apoi se va trece la inserarea cuvintelor legate de problematica vizata. Dupa fiecare cuvant tastat, nu uitati sa dati click pe butonul „+”. Pentru corectare se foloseste butonul „ - ”.

 

2. Rezultatele cautarii
 

„Index”: cuprinde toate actele normative regasite in LEXO.

Dupa ce au fost selectate corect cuvintele si cheile dupa care se doreste sa se faca cautarea se apasa butonul “Cauta' . Īn cazul īn care cautarea s-a īncheiat cu succes va apare o fereastra care contine īn partea din stānga rezultatele cautarii, in parelel cu afisarea pe tot ecranul a listei actelor normative care verifica criteriile dorite.

Pentru a se vizualiza continutul unui act normativ se executa “dublu click” pe numele lui din lista aparuta īn fereastra din stānga sau direct pe link-ul care e atasat fiecarui titlu. (lista actelor gasite va apare pe tot ecranul )

Pentru a vizualiza continutul unui act normativ din fereastra care apare la apasarea butonului “Relatii” se executa “dublu click” pe numele lui .

Īn cazul īn care cautarea nu se īncheie cu succes (nu a fost gasit nici un act normativ care sa indeplineasca simultan toate conditiile impuse prin cheile de cautare), īn partea din stānga a ferestrei nu va apare nici un nume de act normativ si aceasta va avea culoarea alba.

Daca se apasa butonul “Cautare” dupa ce am deschis un act normativ se poate executa cautare dupa siruri de caractere īn interiorul actului normativ accesat.

 

3. Exportarea unui text normativ
 

Textul actului normativ poate fi exportat īntr-un editor de text specializat (de exemplu Microsoft Word, Open Office Writer sau Adobe Acrobat).

 

4. Tiparirea unui text normativ
 

Daca se doreste tiparirea se recomanda ca formatul paginii sa fie setat “A4”. Tiparirea se realizeaza fie apasand butonul „Imprima“ (ce prezinta 3 optiuni de tiparire), fie prin tiparirea din Word, unde a fost exportat documentul respectiv.
Se poate tiparii in intregime actul normativ, doar o anumita pagina, mai multe pagini sau selectiv paginile pare sau impare, dupa cum se poate tipari si numai un articol dintr-o pagina.

 

5. Relatiile cu alte acte normative
 

La apasarea butonului “Relatii”se va deschide o fereastra care contine numele si numarul actelor normative care sunt īn relatie cu actul normativ vizualizat ( īl modifica, īl abroga, fac referire la el etc.).
Trecerea se poate face direct la actul normativ cu care este in relatie sau se pot afisa in paralel actele care au relatii reciproce.

 

6. Actualizarea bazei de date LEXO
 

Fisierul/fisierele de actualizare primit/primite vor aparea sub forma unui numar care reprezinta anul, luna si data actualizarii. De ex.: 20060327 reprezinta fisierul din anul 2006, luna 03 si ziua 27. Acestea se copiaza mai intai in directorul „LEXO”.

- actualizarea prin e-mail (Internet): Dupa ce s-a deschis mail-ul care contine fisierul/fisierele cu actualizarea, acesta/acestea se salveaza in directorul LEXO (cu ajutorul optiunii „Save attachment”). Se porneste aplicatia LEXO. Se merge in meniul „Legi - Actualizare” in care se va cauta fisierul/fisierele salvate anterior, se vor selecta si apoi se da ,,Open''.

 

7. Alte precizari
 

Daca se doreste ca noul act normativ sa nu fie suprascris peste cel vechi trebuie selectata īn prealabil optiunea “Fereastra noua” din ‚ Relatii' Acest lucru va duce la deschiderea unei noi ferestre īn care va apare con t inutul noului act normativ. Butoanele “>>” si “<<” faciliteaza navigarea īntre actele normative care au fost accesate.

Pentru a urmari in paralel un act normativ deja afisat cu altul aflat in Relatie cu acesta (vezi butonul Relatii), se selecteaza optiunea “Fereastra noua ‘' si imediat apoi optiunea „Mozaic” din acelasi meniu „Ferestre”. Se da apoi dublu click pe unul din actele normative ce apar in lista de la butonul „Relatii”. Acest act va aparea in cea de-a doua fereastra deschisa.

 

 

In caz ca nu gasiti informatia necesara in cele scrise mai sus, va rugam sa vizitati pagina de asistenta tehnica.
 


 

www.eto-lex.ro on-line din 1 februarie 2006

 


    LEXO este software legislativ protejat de OSIM si ORDA.

 

    | www.eto-lex.ro | Hexa Soft - ETO Grup | Contact | Asistenta tehnica | Parteneri / Clienti |

    | Prezentare | Utilizare | Demonstratie | Formular de comanda | Asistenta tehnica si suport | Actualizare |


    LEXO este un program de legislatie romaneasca, copyright © Hexa Soft ETO Grup - toate drepturile rezervate.